licznik odsłon

sobota, 11 maja 2013

Jajeczko na Twardo

Witam dziś naszym Przepisem bendzie Uwaga Uwaga! Jajko Na Twardo
jak nie przygotować akurat tutaj wiele nie potrzebo wystarczy jajko, garnószek i woda :)
Zastanawia się nad kolejnym przepisem ponieważ wczoraj dostałem ciastka z kawałkami czekolady aż ślinka leci :d
a więc Najprostsza i najpyszniejsza rzecz to jajeczko na twardo z majonezem. Przystąpmy więc do dzieła:)Wlewamy wodę do garnka, w takiej ilości by zakryła jajka.Wkładamy odpowiednią ilość jajek i solimy wodę. Najlepiej jakieś 2 łyżeczki, by skorupka lepiej odchodziła po ugotowaniu.Od momentu zagotowania wody, gotujemy nasze jajka na twardo 8 minut. Dłuższy czas gotowania sprawi, że nasze jajka staną się ciemniejsze-jakby sine wokół żółtka-niby nic nie szkodzi,ale psuje efekt.Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą i gdy ostygną przystępujemy do jedzenia:) Smacznego:)
                                                                    efekt koncowy
szkoda że nieda się wyjąć z obrazka i jeść  :d

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz