licznik odsłon

wtorek, 14 maja 2013

dziś gotujemy burito

dziś będzie naszym daniem burito z kurczakiem mniam przepis nie jest trudny ani łatwy taki średni ale na pewno sobie poradzicie to jak do dzieła:).a tak po za tym mam pytanie dlaczego nie przysyłaliście mi przepisów bo inni ludzie by może  chcieli spróbować i zjeść.
co będzie nam potrzebne:
  •  ser cheddar starty - 100 gramów
  • czarna fasola z puszki - 0.5 szklanki
  • olej - 50 mililitrów
  • woda - 300 mililitrów
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • a teraz nadchodzi pytanie jak przygotować takie burito wienc do roboty.
    1. Mięso mielone podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem, na rumiany kolor.
    2. Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Warzywa dorzuć do usmażonego mięsa, dodaj fasolę. Całość smaż jeszcze ok. 4 minut.
    3. Fix kurczak po meksykańsku Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku. Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu.
    4. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.
    5. Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nią powstały farsz, posyp starym serem i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni
    6. no i to tyle naszego przepisu 
    7. Efekt koncowy 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz