licznik odsłon

środa, 15 maja 2013

barszcz biały z jajkami i kiełbasą

SKŁADNIKI

zakwas na barszcz 2 szkl

bulion warzywny 1 kostka
biała kiełbasa 50 dag
liść laurowy 2 szt
jajka 6 szt
śmietana 2-3 łyżki
czosnek 2 ząbki
majeranek
olej
sól
pieprz
 
PRZYGOTOWANIE:
Ok 2,5 litra wody stawiamy do gotowania do gotowania. Kiełbasę pokroić na kawałki,obsmażamy lekko na patelni na rozgrzanym oleju i dodajemy do garnka. Dodajemy przyprawy, kostkę bulionową i zmiażdżony czosnek. Gotujemy ok 30 min na małym ogniu. Do zupy dodajemy zakwas i doprawić do smaku. Na koniec dodajemy śmietanę. Jajka gotujemy na twardo , obieramy i kroimy. Rozkładamy na talerze.Zalewamy gorącą zupą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz